Centrum Natuurgeneeskunde

barbaraMijn naam is Barbara Speets. Ik ben acupuncturiste, natuurgeneeskundige en lichtpionier en ik ben getrouwd met Gerrit Koelen.

Mijn eerste baan heeft mij in 1995 vanuit Alkmaar naar Enschede gebracht. Naast deze baan ben ik weer gaan studeren waardoor ik in 2001 mijn eigen natuurgeneeskundige praktijk kon openen. Dit is in 2010 uitgegroeid tot Centrum Natuurgeneeskunde & Acupunctuur. Daar werk ik nu, samen met Gerrit als een van mijn belangrijkste geestelijke inspiratiebronnen.

Sinds 2015 bestaat ook LichtvolZijn waar ik als drager van licht mijn steentje bijdraag aan de ascentie van de aarde en de mensheid.

 

Mijn levenspad & intentie

Na mijn studie ben ik enthousiast aan het werk gegaan in de textielbranche. Dat heb ik met plezier gedaan maar na een aantal jaar kwam ik er achter dat het werk mij geen voldoening meer gaf.

Ik was vaak moe en ik had niet veel levenskracht. De manier waarop ik vorm gaf aan mijn leven kostte mij veel meer energie dan dat het me opleverde. Vaak voelde ik mij alleen (in plaats van één-met-het-Al) en niet werkelijk blij van binnen. Ik kon toen nog niet duiden wat het was, maar er ontstond langzaamaan iets - een gevoel, iets groots - dat mij een andere richting liet zien en bewandelen.

Dat gevoel heeft uiteindelijk voor een ommekeer gezorgd. Ik ben mezelf opnieuw gaan scholen, eerst in de vakgebieden voetreflex en voeding. Hierdoor raakte ik zo geïnspireerd, dat ik me verder wilde verdiepen in natuurlijke behandelmethoden. Ik besloot de opleiding Natuurgeneeskunde en Chinese Geneeskunde te gaan volgen. Tijdens deze studie vergaarde ik veel waardevolle kennis over acupunctuur, kruiden, bloesemremedies, natuurgeneeskundige behandelmethodes en diverse massages.

Naast al deze kostbare kennis voelde ik ook weer duidelijker dat er energieën waarneembaar zijn, buiten het fysieke lichaam. Hierdoor kwam ik versneld in mijn eigen spirituele groeiproces terecht. Aangenomen overtuigingen maakten plaats voor mijn persoonlijke ervaringen. Ik leerde hierdoor mijn hart te volgen, mezelf te geloven en te vertrouwen. Ik ben naar binnen gekeerd, gaan herinneren en beter gaan begrijpen wie ik werkelijk ben.

Door dit proces van bewustwording, ontwaken, ben ik in mijn eigen natuurlijke kracht komen te staan en ik ben het bewustzijn op aarde meer gaan bevatten. Mijn helend vermogen is opnieuw tot bloei gekomen. Hierdoor kan ik nu beter uiting geven aan wie ik ten diepste ben. Tijdens mijn werk zie je dit terug, want naast het uitoefenen van de geleerde behandelmethodes werk ik ook energetisch.

Voor mij voelt het als mijn wezenlijke opdracht om in verbinding met mijn gevoel, verstand en de liefde en wijsheid van mijn hart anderen te begeleiden. Daarbij zou ik graag willen doorgeven wat ik heb begrepen. Zodat jij vanuit jouw ware wezen vorm kan geven aan jouw leven; herinnerend waar het aardse leven echt om gaat.

(G)een eenvoudige weg; vol inspiratie, bewustwording en bezieling

"Leef je dromen en droom niet je leven"