Centrum Natuurgeneeskunde

Voeding en gezondheid

voedingsadviesOnze gezondheid is erg belangrijk, maar het is zeker niet iets vanzelfsprekends. Veel factoren zoals erfelijkheid en ongeluk hebben we niet zelf in de hand. Met onze voeding en leefwijze hebben we wel invloed op onze eigen gezondheid.

Gezondheidsklachten ontstaan uiteraard niet allemaal door verkeerde voeding maar er zijn voedingsmiddelen die wij dagelijks gebruiken waarbij een relatie denkbaar is tussen deze voedingsmiddelen en onze (on)gezondheid.

Gezonde voeding heeft ook een versterkende functie door allerlei specifieke voedingsstoffen. Het kan soms bijdragen aan het voorkomen van klachten. Tijdens de meeste (vervolg)consulten komt voeding daarom ter sprake.

Ontgiften / detoxen

Om gezond te zijn en te blijven kan je er voor kiezen om het lichaam met regelmaat te ontdoen van afvalstoffen en mogelijke gifstoffen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van fytotherapie. Maar een gezond voedingspatroon helpt het lichaam ook op een natuurlijke manier te reinigen door afvalstoffen en mogelijke gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Ook voldoende drinken draagt bij aan de reiniging.

 

Indicaties voor voedingsadvies

Iedereen die zijn of haar voedingspatroon eens onder de loep wilt nemen kan baat hebben bij een natuurgeneeskundig voedingsadvies. Misschien kunt u andere, meer gezonde, voedingsmiddelen gebruiken? Krijgt u alle belangrijke voedingsstoffen wel voldoende binnen? Of u wilt ontgiften?

Maar er kunnen ook andere reden zijn voor een natuurgeneeskundig voedingsadvies. Denk bijvoorbeeld aan:

Buikklachten: brandend maagzuur, buikpijn, diarree, obstipatie etc.

Gewichtsbeheersing: afvallen of aankomen.

Stress en/of vermoeidheidsklachten zoals overspannenheid, burnout, slecht slapen etc.

Problemen met de weerstand: snel verkouden, grieperig etc.

 

Staat uw reden er niet bij en/of heeft u vragen over uw klacht(en) bel / e-mail dan gerust voor informatie of maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

 


"Uw voeding is uw geneesmiddel. Uw geneesmiddel is uw voeding". Hippocrates

“One should eat to live, not live to eat” Moliere