Over Barbara

Life is supposed to be fun, you know

Sommige dingen doe je met plezier. En ondanks dat ik best een aardig persoon ben (al zeg ik het zelf), snap ik ook wel dat je bij mij niet voor je plezier komt.

Want je komt met een probleem. Het is ongemakkelijk of het doet pijn. En je hebt er last van.

Je wilt opknappen. En daar ga ik je mee helpen via acupunctuur, voetreflex & een vleugje mindfulness. Want daar ben ik goed in.

Mijn passie is uiteindelijk jouw selfempowerment.

Ik bedoel het niet arrogant, als ik zeg dat ik goed ben in mijn vak. Ik geloof gewoon dat als je je passie volgt, je daar automatisch goed in bent. Simpelweg door het enthousiasme over het vak en de positieve mindset die je uitdraagt. Want kennis over het vakgebied garandeert nog niet dat een therapeut goed is. Daar heb je nog iets anders voor nodig: extra inzicht en intuïtie. Dat extra kan je zeker bij mij vinden

Ik vind het nu eenmaal leuk – noem het mijn passie – om jou te helpen om beter in je vel te zitten, waardoor je een prettiger leven hebt. Daarbij richt ik me altijd op jouw eigen kracht; noem dat selfempowerment. Zodat je op een gegeven moment zelf weet hoe je zonder mijn hulp je klachten kan oplossen, dragelijk kan maken. Of beter nog: kan voorkomen.

over barbara

Hoe zijn acupunctuur en voetreflex op mijn pad gekomen

Na mijn eerste studie ben ik enthousiast aan het werk gegaan. Dat heb ik met plezier gedaan.

Echter na een aantal jaar gaf het mij niet meer zoveel voldoening. Ik was niet echt superblij van binnen. Het koste me allemaal veel energie en vaak was ik te moe om nog leuke dingen te doen. En ondanks mensen om me heen voelde ik mij best alleen.

Toen ik hier bewust van werd en het gevoel accepteerde ging er als vanzelf iets veranderen in mijn leven. Er ontstond namelijk een diepe drive van binnen uit, een gevoel dat mij een andere richting liet “zoeken”.

Een ander wending

Dat gevoel heeft uiteindelijk voor een ommekeer gezorgd. Ik ben mezelf opnieuw gaan scholen, eerst in de vakgebieden voetreflex en voeding. En later de opleiding Natuurgeneeskunde en Chinese geneeskunde. Tijdens deze studies vergaarde ik veel waardevolle kennis over acupunctuur, kruiden, Bach bloesemremedies, allerlei natuurgeneeskundige behandelmethodes en diverse massages.

Spiritualiteit

Daarbij is spiritualiteit voor mij altijd iets vanzelfsprekends geweest. Ik bleef dan ook naast al die kostbare intellectuele kennis altijd duidelijk voelen dat er een wijsheid in mezelf aanwezig was. Deze innerlijke wijsheid kwam niet uit boeken of van verhalen van andere mensen maar vanuit een stilte in mezelf.

Langzaamaan leerde ik deze stilte “mijn eigen hart” te vertrouwen en te volgen. Ik heb me toen veel gericht op meditatie, creativiteit zoals tekenen en verbinding met de natuur. Ik doe dit nog altijd dagelijks. Hierdoor heb ik veel negatieve overtuigingen en ook angsten los kunnen laten. En als je van die belemmerende balast af bent, leef je een veel leuker, vrolijker en magischer leven. Dat gaat als vanzelf omdat ik meer vanuit mijn essentie leeft en ook beter begrijp wie/wat ik werkelijk ben.

Tijdens mijn werk zie je dit allemaal terug. Want naast het uitoefenen van de geleerde behandelmethodes pas ik ook mindfulness en bewustwordingscoaching toe. Dit is gebaseerd op mijn unieke kijk op kwantumfysica: hoe het leven werkt en wat er achter zit. Zie ook mijn website Feel Brand New Coaching. Mijn wens is dat jij ook vanuit jouw hart vorm kan geven aan jouw leven. Herinnerend waar het aardse leven echt om gaat. Want daar wordt ik dan weer blij van…

Registraties

Om de kwaliteit van mijn beroepsuitoefening binnen de natuurlijke gezondheidszorg te waarborgen, ben ik geregistreerd bij:

_______________________________

NWP beroepsvereniging

Lidmaatschapsnr.: P1535

Ik ben aangesloten bij de erkende beroepsvereniging Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst (NWP). Hierdoor worden veel behandelingen deels vergoed.

RBCZ logo

Licentiecode: 709150R

Ik ben gecertificeerd en geregistreerd als HBO Register Therapeut Aanvullende Gezondheidszorg bij Stichting HBO Register van Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

KAB logo

Koepel Alternatieve Behandelwijzen

Om de bekwaamheid van mijn beroepsuitoefening binnen de Natuurlijke Gezondheidszorg te waarborgen ben ik geregistreerd bij Stichting Tuchtrecht Complementaire Zorg (TCZ) en Koepel (KAB).

Hoe cliënten mij beschrijven

_______________________________

“Nuchter, empatisch, open, direct, duidelijk, gevoelig, spiritueel, niet zweverig, aardig, grappig”

Dan kan je alvast een beeld vormen 🙂

Opleiding

Hier vind je mijn behaalde opleidingen. Aanvullend volg ik ook elk jaar verschillende bij- en nascholingen.

_______________________________

Acupunctuur

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) / Acupunctuur & ooracupunctuur; Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum incl.HBO Medische Basiskennis met basis PLATO-eindtermen.

Natuurgeneeskunde

Traditionele Europese Natuurgeneeskunde (TEN) / Fytotherapie; Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum incl. HBO Medische Basiskennis op basis van PLATO-eindtermen.

Voetreflexologie

Natuurgeneeskundig Reflexzonetherapeut; Voetreflex Opleiding de Wouden. Dorn Instituut Idelette Eijgelaar. Natuurgeneeskundig Gezondheidsadviseur; Orthotes.

Droom niet je leven, maar leef je dromen.

Maak een afspraak. Zodat jouw wens om je beter te voelen kan uitkomen.