ACUPUNCTUUR

$

Heb je last van vermoeidheid?

Weinig energie, slecht slapen, stressklachten, depressieve gevoelens, lusteloosheid, burn-out, herstelperiode enz.

$

Last van hormonale klachten?

Zoals pms, migraine, menstruatiepijn, overgang, opvliegers, wisselende stemmingen, moeilijk zwanger worden.

$

Ervaar je ongemak of pijnklachten?

Hoofdpijn, buikpijn, knie, nek-rugklachten, ischias, schouderpijn, bijholtes, hielspoor, artrose, tintelingen enz.

Of wil je preventief aan je gezondheid werken?

Acupunctuur werkt ook bijzonder goed er preventie.

wanneer helpt acupunctuur; indicaties acupunctuur
resultaat acupunctuur behandeling

Na eerste acupunctuur behandeling verbeteren klachten

Mijn uitgangspunt als acupuncturist is dat je al tijdens de eerste behandeling verbetering voelt. Uiteraard nemen we alle tijd voor verveolgbehandelingen. Maar we gaan niet wachten tot het misschien ooit werkt.

Klachten ontstaan wanneer energie niet goed door het meridianen netwerk stroomt. Door het plaatsen van zeer dunne acupunctuur naaldjes komt de energie weer in beweging. Klachten verdwijnen en het lichaam herstelt.

Dat is al vrij snel voelbaar in je lijf, je mindset en emoties. Iedereen is uniek. Daarom is elke behandeling ook uniek. 

Oké ik weet genoeg

“Acupunctuur laat energie stromen, zodat klachten natuurlijk verbeteren.”

Acupunctuur en hormonale klachten

Veel vrouwen hebben last van hormonale klachten: “dat hoort er nu eenmaal bij” hoor je vaak zeggen. Maar daar ben ik het niet mee eens!

Of het nu gaat om menstruatieklachten, overgangsklachten of moeilijk zwanger raken. Acupunctuur kan zoooveeel voor je betekenen hierin.

Ik heb me verdiept in acupunctuurbehandeling bij hormonale klachten. En ik zie heel veel positieve resultaten. Van vrouwen die helemaal geen klachten meer hebben tot minimale klachten met pijnlevels die draagbaar zijn.

Hierdoor kunnen ze weer zichzelf zijn én goed functioneren in het dagelijks leven.

Ook jij kan met acupunctuur de kwaliteit van je leven verbeteren.

_______________________________

 

Verhoogt energie niveau

Hierdoor voel je fit en ontspannen. Je kan goed omgaan met stress situaties en emoties. Verhoogt kwaliteit van, zin in je leven.

 

Brengt hormonen in balans

Hierdoor verbeteren klachten rondom de menstruatie of overgang. Helpend bij zwangerschapswens. Het reguleert emoties.

 

Vrij van (pijnlijk) ongemak

Door optimale energieflow daalt het pijnlevel en gevoel van ongemak. Het lichaam kan goed herstellen. Verbetering van omgang met pijn.

Acupuncturist Enschede en meer…

Sind 2009 ben ik werkzaam als TCM acupuncturist in Enschede, aangevuld met dr. Tan Balance Method Pain Relief.

Het is een ontzettend leuk vak en ik houd daarbij van resultaat. We gaan dus niet pappen en nathouden met “tig” behandelingen die weinig opleveren.

De praktijk is kleinschalig en laagdrempelig met een unieke behandeling per persoon. Als het van meerwaarde is maak ik gebruik van aanvullende behandelmethodes: mindfulness, kleurenpunctuur volgens Peter Mandel, ooracupunctuur en natuurgeneeskunde.

Hoor je het ook eens van een ander : )

_______________________________

“Mijn klacht was dat ik erg hevige menstruatie- pijn en kramp had. Medicijnen hielpen mij niet genoeg, vandaar dat ik verder ben gaan kijken en zo bij Barbara ben terecht gekomen. Barbara nam alle tijd om met mij kennis te maken en mijn klachten te bespreken. Tijdens de periode dat ik behandeld werd, stond zij altijd open voor contact over hoe het ging en of er verbetering/verslechtering was en waar dit vandaan zou kunnen komen. Ik heb de behandeling altijd als prettig ervaren, waarbij rust en ontspannen zijn altijd voor op staan.”

Josien

“Na meerdere zwangerschappen had ik last gehouden van bekkeninstabiliteit, vochtophoping, tintelende armen en benen, dunner wordend haar en moeheid. Ook had ik last van klachten ten gevolge van een beenlengte verschil. Barbara heeft door middel van vragen mijn problemen zeer deskundig in kaart gebracht. Ze is een zeer positief ingesteld persoon. Ze is makkelijk om mee te praten en heeft uitgebreide kennis en ervaring. Ik merk een enorm verschil en verbetering. Ook mijn kinderen komen inmiddels met enige regelmaat bij haar. Ik zou het voor iedereen aan willen raden.”

Gabi

Hoe verloopt een acupunctuur behandeling

_______________________________

Een consult bestaat algemeen uit 3 stappen. De anamnese: Wat is de klacht en de oorzaak. Vervolgens stel ik een behandelstrategie en behandelplan op. Om uiteindelijk de behandeling uit te voeren.

Wordt acupunctuur vergoed door de zorgverzekering

_______________________________

Ja, acupunctuur wordt gedeeltelijk of geheel vergoed. Acupunctuur valt onder de aanvullende verzekering. Kijk onder alternatieve geneeswijzen. Controleer altijd van te voren want elke zorgverzekeraar hanteert eigen regels. Een behandeling gaat niet ten koste van je eigen risico.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NWP en voldoe daarmee aan de voorwaarden van de zorgverzekeraars.

Kijk op nwp-natuurgeneeswijze.nl bij vergoeding voor een overzicht van de verzekeringsmaatschappijen die behandelingen van bij de NWP aangesloten therapeuten vergoeden.

Wil je snel en effectief van je pijn af?

LET OP: Met de balans methode acupunctuur is de kans op direct resultaat bijzonder groot : )

Veelgestelde vragen

_______________________________

Voor welke klachten helpt acupunctuur?

De wereldgezondheidsorganisatie heeft een lijst met klachten gepubliceerd (WHO indicatielijst) waarvan de effectiviteit van acupunctuur erkend is.

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt over jouw klacht. Samen bespreken we dan wat de mogelijkheden zijn.

Want acupunctuur is voor veel meer lichamelijke en geestelijke klachten inzetbaar dan je misschien nu denkt. Zowel bij acute als chronische klachten én gericht op preventie.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Uiteraard is het lastig te zeggen hoeveel behandelingen nodig zullen zijn. Want iedereen en elke klacht is verschillend. Een klacht waar je al jaren last van hebt, heeft vaak meer behandelingen nodig dan een acute klacht.

Velen voelen na één behaneling al verbetering. De meeste mensen merken na 3-8 acupunctuur behandelingen dat ze vooruitgaan.

Na een eerste periode van wekelijks behandelen zullen de tussenpozen verlengd worden. Bij chronische aandoeningen volgt bijvoorbeeld 1 x per maand een onderhoudsbehandeling.

Kan ik acupunctuur vergoed krijgen?

Ja, de kosten worden door vrijwel alle zorgverzekeraars gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit de aanvullende verzekering, alternatieve zorg.

Het precieze bedrag is verschillend per zorgverzekeraar én afhankelijk van welke verzekeringspolis je zelf hebt gekozen. Tip: kijk dit van te voren even na.

Na ieder consult ontvang je een factuur. Deze betaal je rechtstreeks aan mij. Dit kan zowel contant, per bankoverschrijving of tikkie; pinnen is nog niet mogelijk. Vervolgens kan je de factuur zelf bij de zorgverzekeraar indienen.

Is acupunctuur net zo pijnlijk als dry needling?

Nee, dat is het gelukkig niet. Bij acupunctuur is het namelijk niet nodig om naaldjes te plaatsen in het aangedane gebied – trigger points.

Het werkgebied  is veelal de onderbenen en de onderarmen. Uiteraard afhankelijk van de klacht.

Acupunctuur is niet hetzelfde als dry needling.

Ervaringen van anderen

_____________________

“Lieve Barbara, Sinds ik kennis heb gemaakt met jou en de wereld van acupunctuur en zoveel ben opgeknapt , wil ik het iedereen aanraden om deze wijze van geneeskunst ook eens te ervaren. Met veel dankbaarheid,”

Betty

Ben je klaar met dat hormonale gedoe?

Laat acupunctuur je bewijzen dat het er helemaal niet “bij hoort”