Acupunctuur bij opvliegers, buikkramp, migraine...

en ander hormonaal ongemak

Hier kan ik je o.a. bij helpen:

Acupunctuur helpt bij menstruatie klachten

Menstruatieklachten

Wéér met buikkramp en een warme kruik op de bank. Wéér in bed met bonzende migraine.
Om het maar niet te hebben over: pijnlijke borsten, PMS, endometriose, prikkelbaarheid, spierpijn, onregelmatige cyclus, teleurstelling weer niet zwanger te zijn, wat je maandelijks doorstaat.
Je sleept je jezelf elke maand door die dagen. Met pijnstillers dan maar. Want school, werk of gezin gaan gewoon door.

En je wilt niet:

De rest van je leven de pil of pijnstillers als enige mogelijkheid hebben. Om die dagen van de maand een beetje goed door te komen.

hormonale disbalans, de perimenopauze

Perimenopauze? Nu al?

Je bent 35+ en hebt allerlei vage klachten. De premenopauze misschien? Maar “zo oud” ben je toch nog helemaal niet. En je menstruatie heb je ook nog, dan kan je toch niet in de overgang zijn?
De overgang is een langere periode en kan al vroeg beginnen met hormoon chaos. De bekende opvliegers heb je dan meestal niet, maar wel: stemmingswisselingen, stijfheid in spieren en gewrichten, huidklachten, minder draagvlak voor stress slecht slapen enz.

En je wilt niet:

Steeds van arts naar arts te lopen om serieus genomen te worden met je klachten.

overgangsklachten

Overgangsklachten

Verloopt voor jou de overgang niet zo makkelijk. Slaapproblemen? Hevige opvliegers, vermoeidheid, wisselende stemmingen. Met een negatief effect op je levenskwaliteit.
Last van nachtelijk transpireren, een libido van nul en gewichtstoename?
Trek je jezelf het liefst terug in je eigen cocon. Ben je nerveus, continue gespannen, opgejaagd, veel minder stressbestendig. Wat je levenslust aardig beheerst.

En je wilt niet:

De aankomende periode aan de hormoon therapie, antidepressiva, slaapmedicatie of rustgevers om je enigszins jezelf te voelen.

acupunctuur enschede

Acupunctuur brengt hormonen terug in balans

Horen menstruatieklachten en overgangsklachten er nu eenmaal bij? Je hebt dat waarschijnlijke wel geleerd. Maar je wilt niet:

  • Afspraken steeds afzeggen omdat je met intense buikkramp op de bank ligt met een warme kruik.
  • Elke maand misselijk in bed liggen met hevige hoofdpijn, migraine.
  • Vage klachten hebben nu je voorbij 40jr bent.
  • Pijnstillers slikken om jezelf enigszins door de dag te slepen.
  • Hormonen slikken omdat je “gek” wordt van de opvliegers, nachtzweten en wisselende emoties .
  • Je kinderwens in duigen zien vallen

Dit hoeft ook niet. Want acupunctuur helpt. Zodat je weer jezelf bent. Geniet. En goed functioneert in je dagelijks leven.

“Acupunctuur laat energie stromen, zodat hormonale klachten natuurlijk verbeteren.”

Vrij van menstruatieklachten

Door balancering van de hormoonhuishouding, regulering van de cyclus en verbeteren bloeddoorstroom in bekken en borsten verminderen cyclusgerelateerde klachten

Verlichting overgangsklachten

Door meer balans in jezelf wordt het een natuurlijke overgangsperiode zonder overgangsverschijnselen: beter slapen, minder opvliegers en nachtzweten. Kalmeert menopauze onrust.

 

Hulp bij cyclus regulatie

Door regulering van de ovulatie en de menstruatiecyclus kan een zwangerschap positief beinvloed worden. Zeker wanneer medisch gezien alles in orde is en een een zwangerschap toch uitblijft.

 

Acupuncturist voor vrouwen met hormonale disbalans.

Sind 2009 ben ik een professionele acupuncturist in Enschede. Ik heb mij gespecialiseerd in de behandeling van vrouwen met gynaecologisch klachten. Zoals menstruatieklachten en overgangsklachten.

De acupunctuurbehandeling combineer ik geregeld met ooracupunctuur en kleurenpunctuur op de meridianen. Indien gewenst kan ik je als natuurgeneeskundige aanvullend advies geven over kruiden, voeding en supplementen passend bij jouw klacht. Veelal ontstaan er gesprekken over spirituele groei mogelijkheden en doen we een mindfulness oefening terwijl je ontspannen op de behandelbank ligt.

Barbara Koelen Speets; Acupuncturist in Enschede,

“Mijn klacht was dat ik erg hevige menstruatie- pijn en kramp had. Medicijnen hielpen mij niet genoeg, vandaar dat ik verder ben gaan kijken en zo bij Barbara ben terecht gekomen. Barbara nam alle tijd om met mij kennis te maken en mijn klachten te bespreken. Tijdens de periode dat ik behandeld werd, stond zij altijd open voor contact over hoe het ging en of er verbetering/verslechtering was en waar dit vandaan zou kunnen komen. Ik heb de behandeling altijd als prettig ervaren, waarbij rust en ontspannen zijn altijd voor op staan.”

Josien

“Na meerdere zwangerschappen had ik last gehouden van bekkeninstabiliteit, vochtophoping, tintelende armen en benen, dunner wordend haar en moeheid. Ook had ik last van klachten ten gevolge van een beenlengte verschil. Barbara heeft door middel van vragen mijn problemen zeer deskundig in kaart gebracht. Ze is een zeer positief ingesteld persoon. Ze is makkelijk om mee te praten en heeft uitgebreide kennis en ervaring. Ik merk een enorm verschil en verbetering. Ook mijn kinderen komen inmiddels met enige regelmaat bij haar. Ik zou het voor iedereen aan willen raden.”

Gabi

Hoe verloopt een acupunctuur behandeling

_________________________

Een consult bestaat algemeen uit 3 stappen. Eerst de anamnese: Wat is de klacht en de oorzaak. Vervolgens stel ik een behandelstrategie en behandelplan op. Om uiteindelijk de acupuntuurbehandeling uit te voeren. Gecombineerd met mindfulness oefeningen en/of gesprekken over spiritiele bewustwording. Iedereen is uniek. Daarom is ook elke behandeling ook uniek. 

Intake met behandeling

Intake

We beginnen met een uitgebreid vraaggesprek over de klachten en de oorzaak.

Behandeling acupunctuur

Terwijl je ontspannen op de behandelbank ligt, plaats ik de zeer kleine acupunctuur naaldjes.

Hoelang duurt de afspraak

De afspraak duur ongeveer 60 à 75 minuten.

Prijs

€ 80

Vergoeding

Ja. De meest zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van de kosten.

Vervolgbehandeling

Evaluatie

We bespreken kort wat het resultaat van de vorige behandeling is geweest.

Behandeling acupunctuur

Terwijl je weer ontspannen op de behandelbank ligt, plaats ik de zeer kleine acupunctuur naaldjes.

Hoelang duurt de afspraak

De afspraak duur ongeveer 50 à 60 minuten.

Prijs

€ 60

Vergoeding

Ja. De meest zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van de kosten.

Wordt acupunctuur vergoed door de zorgverzekering

_________________________

Ja, acupunctuur wordt gedeeltelijk of geheel vergoed. Acupunctuur valt onder de aanvullende verzekering. Kijk onder alternatieve geneeswijzen. Controleer altijd van te voren want elke zorgverzekeraar hanteert eigen regels. Een behandeling gaat niet ten koste van je eigen risico.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NWP en voldoe daarmee aan de voorwaarden van de zorgverzekeraars.Kijk op nwp-natuurgeneeswijze.nl bij vergoeding voor een overzicht van de verzekeringsmaatschappijen die behandelingen van bij de NWP aangesloten therapeuten vergoeden.

Verschil vergoeding acupunctuur met een overgangsconsulent.

Een overgangsconsulent voert geen behandeling uit. Daarnaast wordt dat consult eenmalig vergoed voor de gehele verzekeringsduur. Acupunctuur wordt elk jaar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Wil je effectief van buikkramp, migraine. PMS of andere pijn af?

Zodat je geen pijnmedicatie meer nodig hebt?

Veelgestelde vragen over acupunctuur

_________________________

Voor welke klachten helpt acupunctuur nog meer?

De wereldgezondheidsorganisatie heeft een lijst met klachten gepubliceerd (WHO indicatielijst) waarvan de effectiviteit van acupunctuur erkend is.

Neem gerust contact met me op als je vragen hebt over jouw klacht. Samen bespreken we dan wat de mogelijkheden zijn.

Want acupunctuur is voor veel meer lichamelijke en geestelijke klachten inzetbaar dan je misschien nu denkt. Zowel bij acute als chronische klachten én gericht op preventie.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Uiteraard is het lastig te zeggen hoeveel behandelingen nodig zullen zijn. Want iedereen en elke klacht is verschillend. Een klacht waar je al jaren last van hebt, heeft vaak meer behandelingen nodig dan een acute klacht.

Na een eerste periode van wekelijks behandelen zullen de tussenpozen verlengd worden. Bijvoorbeeld 1 x per 4 – 6 weken een onderhoudsbehandeling.

Is er verschil tussen acupunctuur en overgangsconsulent?

Een acupuncturist geeft een behandeling  via het meridianen netwerk van het lichaam. Niet alleen het hormoonstelsel komt aan de orde maar de gehele persoon. De behandeling is gebasseerd op verbetering van de energieflow in het lichaam.

Bij een overgangsconsulent ga je samen bespreken wat de behandelmogelijkheden zijn vanuit de reguliere- en alternatieve geneeskunde om klachten te verminderen. Er volgt geen behandeling.

Een overgangsconsulent wordt eenmalig vergoed voor de gehele verzekeringsduur. Acupunctuur wordt elk jaar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

 

Kan ik acupunctuur vergoed krijgen?

Ja dat kan. De kosten worden door vrijwel alle zorgverzekeraars gedeeltelijk of geheel vergoed vanuit de aanvullende verzekering, alternatieve zorg.

Het precieze bedrag is verschillend per zorgverzekeraar én afhankelijk van welke verzekeringspolis je zelf hebt gekozen. Tip: kijk dit van te voren even na.

Na ieder consult ontvang je een factuur. Deze betaal je rechtstreeks aan mij. Dit kan zowel contant, per bankoverschrijving of tikkie; pinnen is nog niet mogelijk. Vervolgens kan je de factuur zelf bij de zorgverzekeraar indienen.

Is acupunctuur net zo pijnlijk als dry needling?

Nee, dat is het gelukkig niet. Bij acupunctuur is het namelijk niet nodig om naaldjes te plaatsen in het aangedane gebied – trigger points.

Het werkgebied  is veelal de onderbenen en de onderarmen. Uiteraard afhankelijk van de klacht.

Acupunctuur is niet hetzelfde als dry needling.

Ervaring acupunctuur

__________________

“Ik heb na onderzoek bij de neuroloog en vele behandelingen by de fysio voor mijn rugklachten (geen resultaat) gekozen voor acupunctuur en na de eerste keer zo veel verlichting raad het iedereen aan ben erg tevreden”

Alieny

“Lieve Barbara, Sinds ik kennis heb gemaakt met jou en de wereld van acupunctuur en zoveel ben opgeknapt , wil ik het iedereen aanraden om deze wijze van geneeskunst ook eens te ervaren. Met veel dankbaarheid,”

Betty

Wil je effectief van opvliegers, stemmingswisselingen af?

Zodat je de overgang ontspannen en relaxt door komt?