Over Centrum Natuurgeneeskunde & Acupunctuur

Over Centrum Natuurgeneeskunde & Acupunctuur

Je wilt opknappen. Want je hebt een probleem. Het is ongemakkelijk. Of het doet pijn. Je hebt er last van.
En daar ga ik je mee helpen via acupunctuur of voetreflex . Want daar ben ik goed in.

Cyclus gerelateerde klachten?

Je loopt elke maand tegen dezelfde menstruatie ongemakken aan. En pijnstillers zijn je niet onbekend

Onvervulde kinderwens?

Je hebt al een tijdje een kinderwens. Medisch is er niets te vinden. Maar je bent nog altijd niet zwanger.

Overgangsklachten?

Je wordt gek van de opvliegers, je bent moe, slapen lukt slecht. En qua stemming herken je jezelf bijna niet meer.

Dan moet je bij mij zijn

Barbara Koelen-Speets, hoi!

Vroeger zat ik met dezelfde ongemakken door een hormonale disbalans, tegenwoordig help ik vrouwen met deze hormonale klachten via acupunctuur en voetreflex.
Niet alleen via het hormoonstelsel. Ik betrek je hele lichaam erbij.

Barbara Koelen-Speets; acupuncturist en voeteflextherapeut in Enschede

Ik gebruik 2 behandelmethodes:

  Waarom zou je met mij werken?

  Je kan tenslotte ook naar een andere acupuncturist, voetreflextherapeut of behandelaar gaan. Of: het gewoon zelf uitvogelen.

  Daarom hieronder wat informatie die je kan helpen om een afspraak bij mij te maken – of om me door te strepen.

  Sinds 2001 ben ik voetreflextherapeute in Enschede. En gespecialiseerd in de behandeling van vrouwen met hormonale emotionele stemmingen, moodswings rondom de menstruatie of menopauze.

  Sinds 2009 ben ik acupuncturiste in Enschede. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van vrouwen met menstruatieklachten, overgangsklachten en fertiliteitsproblemen.

  Mijn opleiding Acupunctuur, Natuurgeneeskunde en Voetreflex

  Aanvullend volg ik ook elk jaar bij- en nascholingen.

  Acupunctuur

  Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) / Acupunctuur & oor acupunctuur; Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum incl.HBO Medische Basiskennis met basis PLATO-eindtermen.
  #acupunctuuropleiding

  Natuurgeneeskunde

  Traditionele Europese Natuurgeneeskunde (TEN)  en Fytotherapie; Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum incl. HBO Medische Basiskennis op basis van PLATO-eindtermen.
  #natuurgeneeskundeopleiding

  Voetreflexologie

  Natuurgeneeskundig Reflexzone therapeut; Voetreflex Opleiding de Wouden. Dorntherapie Instituut Idelette Eijgelaar Ommen. Natuurgeneeskundig Gezondheids adviseur; Stichting Orthotes.
  #voetreflexzonetherapieopleiding

  Hoe voetreflex en acupunctuur op mijn pad zijn gekomen.

  Na mijn afstuderen in confectie-technologie was ik aan het werk en leek alles prima te gaan. Maar na een tijdje begon het me toch zwaar te vallen. Ik voelde me niet echt gelukkig. Daarnaast had ik ook elke maand veel last van buikkrampen, acne en moodswings.

  Ik voelde me ook wel een beetje alleen, ondanks leuke mensen om me heen. Toen ik dit allemaal besefte, besloot ik dat het tijd was voor een verandering. En dat was het begin van mijn reis naar voetreflex, acupunctuur en natuurgeneeskunde.

  Tijdens mijn studie acupunctuur en  natuurgeneeskunde leerde ik niet alleen over deze behandelmethoden, maar ervaarde ik ze ook zelf. En het was fantastisch om te zien hoe mijn hormonale klachten verbeterden dankzij acupunctuurbehandelingen. En hoeveel ontspanning de voetreflexzonetherapie mij bracht.

  Spiritualiteit

  Spiritualiteit is altijd belangrijk voor me geweest. Niet op een zweverige manier, maar gewoon omdat ik voelde dat er meer was dan wat ik zag. Door te mediteren en Qi Gong te doen, ontdekte ik mijn innerlijke wijsheid. Ik leerde om angsten los te laten en negatieve gedachten om te zetten in positieve inzichten.

  In de praktijk

  En nu, in mijn eigen praktijk, breng ik al deze kennis en ervaring samen. Ik geloof dat het belangrijk is om te begrijpen waar mijn cliënten vandaan komen en wat ze doormaken. Dat is waarom ik mindfulness toepas. En veel aandacht besteed aan het versterken van zelfvertrouwen en eigen intuïtie.

  Ik ben ervan overtuigd dat passie en een positieve mindset de basis zijn voor het succesvol beoefenen van mijn vak. Want alleen kennis over het vakgebied garandeert nog niet dat ik een goede therapeut ben. Daar heb je nog iets anders voor nodig: extra inzicht en intuïtie. Een  empathische therapeut  die begrijpt waar jij staat en waar je last van hebt. Dat extra kan je zeker bij mij vinden.

  Hoe anderen mij beschrijven

  #BarbaraKoelenSpeets

  “Nuchter, empatisch, open, direct, duidelijk, gevoelig, spiritueel maar niet zweverig, aardig, grappig, deskundig”

  Registraties en vergoedingen Centrum Natuurgeneeskunde & Acupunctuur

  Om de kwaliteit van mijn beroepsuitoefening binnen de natuurlijke gezondheidszorg te waarborgen, ben ik geregistreerd bij onderstaande verenigingen. Hierdoor kunnen behandelingen (deels) vergoed worden.

  NWP beroepsvereniging

  Lidmaatschapsnr.: P1535

  Ik ben aangesloten bij de erkende beroepsvereniging Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst (NWP). Hierdoor worden veel behandelingen deels vergoed.

  RBCZ logo

  Licentiecode: 709150R

  Ik ben gecertificeerd en geregistreerd als HBO Register Therapeut Aanvullende Gezondheidszorg bij Stichting HBO Register van Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

  CAMCoop

  CAMCoop

  Om de bekwaamheid van mijn beroepsuitoefening  te waarborgen ben ik geregistreerd bij CAMCoop. Een samenwerkingsverband van Beroepsorganisaties in de complementaire alternatieve zorg.

  Laat acupunctuur en voetreflex je van hormonale disbalans afhelpen.

  GRATIS CHECKLIST

  "Razende Hormonen"

  Ontdek of jouw klachten door een hormonale disbalans komen.

  Je hebt je met succes ingeschreven!