Over Barbara

Wil je eindelijk van je hormonale klachten af?

Je loopt elke maand tegen dezelfde hormonale ongemakken aan, en pijnstillers zijn je niet onbekend. Of: je weet gewoon niet meer wat je met je hormonale klachten aan moet.

Dan moet je bij mij zijn.

Barbara Koelen-Speets, hi!

Vroeger zat ik met dezelfde pijnlijke menstruele ongemakken, tegenwoordig help ik vrouwen met deze hormonale klachten via acupunctuur en voetreflex.

Niet alleen het hormoonstelsel, maar eigenlijk betrek ik je hele lichaam erbij. 

Ik geef behandelingen in twee vormen:

    • acupunctuur
    • voetreflex

Waarom zou je met mij werken?

Je kan tenslotte ook naar een andere acupuncturist, voetreflextherapeut of behandelaar gaan. Of: het gewoon zelf uitvogelen.

Daarom hieronder wat informatie die je kan helpen om een afspraak bij mij te maken – of om me door te strepen.

Barbara Koelen-Speets; acupuncturist en voeteflextherapeut in Enschede

Mijn opleiding Acupunctuur, Natuurgeneeskunde en Voetreflex

Hier vind je mijn opleidingen. Aanvullend volg ik ook elk jaar bij- en nascholingen.

_______________________________

Acupunctuur

Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) / Acupunctuur & ooracupunctuur; Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum incl.HBO Medische Basiskennis met basis PLATO-eindtermen.

Natuurgeneeskunde

Traditionele Europese Natuurgeneeskunde (TEN) / Fytotherapie; Academie voor Natuurgeneeskunde Hilversum incl. HBO Medische Basiskennis op basis van PLATO-eindtermen.

Voetreflexologie

Natuurgeneeskundig Reflexzonetherapeut; Voetreflex Opleiding de Wouden. Dorn Instituut Idelette Eijgelaar. Natuurgeneeskundig Gezondheidsadviseur; Orthotes.

Hoe acupunctuur en voetreflex op mijn pad zijn gekomen.

_______________________________

Na mijn HTS studie confectie-technologie ben ik enthousiast aan het werk gegaan. Dat deed ik toen met veel plezier. Maar na een aantal jaar gaf het mij niet meer zoveel voldoening. Ik was niet echt superblij. Het koste me allemaal veel energie en vaak was ik te moe om nog leuke dingen te doen in mijn vrije tijd.

In die tijd had ik ook elke maand veel last van buikkrampen, acne en moodswings; wat ook niet mee hielp natuurlijk. En ondanks leuke mensen om me heen, toch voelde ik mij wel alleen. Toen ik hier bewust van werd en het gevoel accepteerde ging er iets veranderen. Er ontstond een diepe drive van binnen uit, een gevoel dat mij een andere richting liet bewandelen.

Een ander wending

Dat gevoel heeft uiteindelijk voor een ommekeer gezorgd. Ik ben mezelf opnieuw gaan scholen, eerst in voetreflex en voeding. En daarna ben ik de opleiding Natuurgeneeskunde en Chinese geneeskunde gaan volgen. Tijdens deze studies vergaarde ik veel waardevolle kennis over acupunctuur, kruiden, allerlei natuurgeneeskundige behandelmethodes en diverse massages.

Én: ik ging aan den lijve ervaren hoe mijn hormonale klachten verbeterde door acupunctuur behandelingen via deze opleiding. Superfijn!

Spiritualiteit

Daarnaast is spiritualiteit voor mij altijd iets vanzelfsprekends geweest. Niet van dat vage, zweverige. Maar wel dat ik voelde dat er meer is dan aan de oppervlakte zichtbaar was. Ik bleef ook altijd duidelijk voelen dat er een wijsheid in mezelf lag, naast al die kostbare intellectuele kennis. Deze innerlijke wijsheid kwam niet uit boeken of van verhalen van andere mensen maar vanuit een stilte in mezelf.

Ik ging deze stilte “mijn eigen hart” verkennen en begon het te vertrouwen en te volgen. Hierdoor doe ik nu veel meditatie, Qi Gong, tekenen & designen. En ik maak veel verbinding met dieren en de natuur. Ik doe dit vrijwel dagelijks, het maakt me gelukkig. Door mijn hart te volgen heb ik veel angsten los kunnen laten. En aangeleerde negatieve ideeën kunnen omzetten in positieve zienswijzen.

Ik leer nog elke dag, maar doordat ik van veel belemmerende gedachten af bent, leef ik nu een leuker, vrolijker en magischer leven. Dat gaat als vanzelf doordat ik meer vanuit mijn essentie leeft en beter kan begrijpen wie/wat ik werkelijk ben.

Mijn praktijk

Tijdens mijn werk in de praktijk van Centrum Natuurgeneeskunde & Acupunctuur zie je dit allemaal terug. Want naast het uitoefenen van de geleerde behandelmethodes acupunctuur en voetreflex pas ik ook mindfulness toe. Dit geeft extra rust, omdat het piekeren en malen verminderd. Er ontstaat meer verbinding met je intuïtie.

Ik geloof dat als je je passie volgt, je vanzelf goed wordt in je vak. Simpelweg door het enthousiasme over het vak en de positieve mindset die je uitdraagt. Want kennis over het vakgebied garandeert nog niet dat ik een therapeut goed is. Daar heb je nog iets anders voor nodig: extra inzicht, intuïtie. En iemand die begrijpt waar je staat en waar je last van hebt. Dat extra kan je zeker bij mij vinden.

Hoe anderen mij beschrijven

_______________________________

“Nuchter, empatisch, open, direct, duidelijk, gevoelig, spiritueel, niet zweverig, aardig, grappig”

Registraties Centrum Natuurgeneeskunde & Acupunctuur

Om de kwaliteit van mijn beroepsuitoefening binnen de natuurlijke gezondheidszorg te waarborgen, ben ik geregistreerd bij:

_______________________________

NWP beroepsvereniging

Lidmaatschapsnr.: P1535

Ik ben aangesloten bij de erkende beroepsvereniging Nederlandse Werkgroep van Praktizijns in de Natuurlijke Geneeskunst (NWP). Hierdoor worden veel behandelingen deels vergoed.

RBCZ logo

Licentiecode: 709150R

Ik ben gecertificeerd en geregistreerd als HBO Register Therapeut Aanvullende Gezondheidszorg bij Stichting HBO Register van Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ).

CAMCoop

CAMCoop

Om de bekwaamheid van mijn beroepsuitoefening  te waarborgen ben ik geregistreerd bij CAMCoop. Een samenwerkingsverband van Beroepsorganisaties in de complementaire alternatieve zorg.

Wil je eindelijk van je hormonale klachten af?

Zodat jij en je relatie met je omgeving daarvan opknapt.