Voetreflex voor vrouwen

Bij klachten rondom de menstruatie, zwangerschap & bevalling en de overgang.
E

Ben je vrouw? Heb je elke maand PMS klachten, prikkelbaar, niet jezelf?

Elke maand lijkt alles te veel geworden, snel geïrriteerd, lusteloosheid, niet fit, burnout, angstig.

E

In de overgang? En heb je veel emotionele schommelingen tijd?

Hormonale stemmingswisselingen zoals prikkelbaar, triestig, nerveus, doelloos en leeg gevoel.

Ben je zwanger? Wil je voorbereiding op de bevalling?

Gefeliciteerd! Ontspan, geniet en bereid je lichaam en je mindset voor op de bevalling.

voetreflex geeft ontspanning bij hormonale problemen
voetreflex behandeling bij hormonale klachten

Voetreflex voor vrouwen

Hormonen kunnen je aardig in de weg zitten. En als daar dan ook nog spanning en stress bij komen. Dan lijkt het alsof je helemaal geen ontspanning meer kan voelen. Uiteindelijk worden de hormonale klachten zoals emotionele schommelingen dan nog erger.

Voetreflex helpt om stil te worden in je hoofd. Het werkt rustgevend. Hierdoor kan je beter luisteren naar je innerlijke gevoel. Het hele hormonale functioneren verbetert.

In de afgelopen jaren heb ik een effectieve behandelvorm ontwikkeld waarbij ik voetreflexzonetherapie combineer met acupressuur en mindfulness.

 

“Met een voetreflexbehandeling help ik je ontspannen zodat hormonen in balans komen en je hoofd tot rust komt.”

Voetreflextherapeut voor hormonale klachten

Sinds 2001 ben ik een professionele voetreflex therapeute in Enschede. Naast acupunctuur neemt reflexologie een grote plaats in bij de behandeling van vrouwen met hormonale klachten.

Mijn ontspannen voetreflexbehandeling gecombineerd met acupressuurpunten op meridianen én mindfulness oefeningen heeft een enorme meerwaarde voor je geest, lichaam én humeur.

Als krachtig hulpmiddel geef ik als natuurgeneeskundige aanvullend advies over voeding, vitamine, kruiden, Schussler celzouten, enz.

Barbara Koelen Speets; voetreflextherapeut in Enschede

Wat doet een voetreflexbehandeling met je

 _______________________________

Ontspanning tijdens menopauze

Doordat lichamelijke spanning wordt losgelaten gaat je energie beter stromen. Hierdoor ontstaat ontspanning tijdens de overgang. Je gaat beter slapen. En hebt minder emotionele mood swings.

 

Fit je menstruatie door

De regulering van lichaamsfuncties maakt je fit. Dit bevordert je innerljke geneesktracht op hormonaal gebied. Lichamelijke en emotionele menstruatieklachten verminderen.

 

Hormonaal evenwicht & Balans

De diepe ontspanning werkt zeer rustgevend. Je wordt stil in je hoofd. Dit heeft gunstige invloed op je hormonale gezondheid. Zeer goed als preventieve behandeling ter voorkoming van zwangerschapsklachten.

 

Voetreflex ervaringen

_______________________________

“Barbaraaaa bedankt voor de voetreflexbehandeling gisteren. Voel me 10 keer beter.”

Zeynep

“Ik had last van lusteloosheid, neerslachtig, angsten, onzeker, hoofdpijn, oorsuizing en lichamelijke spanningen. Ik voel me gelijk op me gemak bij haar. Ze geeft je veel inzicht, tips. Ze kan ook erg grappig zijn en maakt ze het allemaal wat luchtiger en dat voelt goed. Dit samen met voetreflex maak ik hierdoor een mooie groei door en ben blijer van binnen. Mijn klachten zijn zo goed als weg. Ik blijf eraan werken met ondersteuning van Barbara. Ik ben erg blij met haar.”

Linda

voetreflex tijdens zwangerschap en bevalling opwekken

Voetreflex tijdens zwangerschap

Zwangerschap is sowieso een bijzonder periode in je leven. Toch vraagt het wel wat van je lichaam. Voetreflex is een veilige methode voor jou en je kindje tijdens je zwangerschap.

Daarom is het fijn om vanaf week 36 meer tijd voor jezelf te nemen en extra ontspanning te zoeken via voetreflexmassage. Zodat je lichaam fit is en je emoties in balans zijn voor de bevalling.

Bevalling opwekken met voetreflex

Laat de bevalling op zich wachten? Vanaf week 40 kan voetreflex ook meehelpen de bevalling op gang te brengen.

 

 

“Barbara is een hele fijne, rustige, positieve en professioneel deskundige waarbij je je snel op je gemakt voelt. Barbara heeft mij bij beide zwangerschappen goed geholpen met ontspannende voetreflex. Ik heb er veel baat bij gehad en ik kan Barbara van harte aanbevelen.”

Elles

De 3 stappen van mijn voetreflexbehandeling

_______________________________

De afspraak bestaat algemeen uit 3 stappen. Eerst de anamnese: Wat is de klacht en de oorzaak. Vervolgens stel ik een behandelstrategie en behandelplan op.  Om uiteindelijk de voetreflexbehandeling uit te voeren. Vaak gecombineerd met een mindfulness oefening.

Wordt voetreflex vergoed door de zorgverzekering

_______________________________

Ja, voetreflexzonetherapie wordt gedeeltelijk of geheel vergoed. Voetreflex valt onder de aanvullende verzekering. Kijk onder alternatieve geneeswijzen. Controleer altijd van te voren want elke zorgverzekeraar hanteert eigen regels. Een behandeling gaat niet ten koste van je eigen risico.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NWP en voldoe daarmee aan de voorwaarden van de zorgverzekeraars. Kijk op nwp-natuurgeneeswijze.nl bij vergoeding voor een overzicht van de verzekeringsmaatschappijen die behandelingen van bij de NWP aangesloten therapeuten vergoeden.

Verschil vergoeding voetreflex met een overgangsconsulent.

Een overgangsconsulent wordt eenmalig vergoed voor de gehele verzekeringsduur. Voetreflex wordt elk jaar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Wil jij een rustgevende en regulerende voetreflexbehandeling

Veelgestelde vragen over voetreflex

_____________________

Is er verschil tussen voetreflex, voetreflexmassage enz?

Nee er is geen verschil. Er bestaan verschillende benamingen voor dezelfde reflexologie techniek op de voet zoals:

  • Voetreflex
  • Voetreflexzonetherapie
  • Voetreflexmassage
  • Voetzonereflextherapie
  • Voetreflexologie
Vanaf wanneer met voetreflex bevalling opwekken?

Wil je graag je lichaam heerlijk ontspannen ter voorbereiden op de bevalling. Start dan vanaf week 36 met een wekelijkse behandeling.

Ben je hoogzwanger en de bevalling laat op zich wachten (vanaf week 40). Maak dan direct een afspraak. Het kan net dat steuntje in de rug zijn om de bevalling op gang te laten komen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Uiteraard is het lastig te zeggen hoeveel behandelingen nodig zullen zijn. Want iedereen en elke klacht is verschillend.

Velen voelen zich na één bezoek al een stuk beter. De meeste mensen merken na 3-8 behandelingen dat ze vooruitgaan.

Na een eerste periode van wekelijks behandelen zullen de tussenpozen verlengd worden. Daarna kiezen veel mensen voor een onderhoudsbehandeling van bijvoorbeeld 1 x per maand.

Is massage hetzelfde als reflexologie?

Nee, dit zijn verschillende behandelingen.

Reflexologie is een wetenschap die zich bezighoudt met het uitgangspunt dat er zich reflexzones op het lichaam bevinden die corresponderen met klieren, organen en andere delen van het lichaam. Reflexzonetherapie is een unieke behandelmethode waarbij de reflexzones worden bewerkt. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van massageolie. Om voetreflexzonetherapie uit te oefenen heb je een gedegen natuurgeneeskundige opleiding nodig.

Massage richt zich niet op reflexzones maar meer op het ontspannen van spieren, bindweefsel en huid. Er wordt daarbij wel gebruik gemaakt van massageolie.

Kan ik voetreflex vergoed krijgen?

Ja, vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering, alternatieve zorg.

Het precieze bedrag is verschillend per zorgverzekeraar én afhankelijk van welke verzekeringspolis u zelf heeft gekozen. Tip: kijk dit van te voren even na.

Na ieder consult ontvang je van mij een factuur. Deze betaal je rechtstreeks aan mij. Dit kan zowel contant, per bankoverschrijving of tikkie; pinnen is nog niet mogelijk. Vervolgens kan je de factuur zelf bij de zorgverzekeraar indienen.

Is er verschil tussen voetreflex en overgangsconsulent?

Een voetrefelextherapeut geeft een behandeling  via de refelxzones op de voet. Niet alleen het hormoonstelsel komt aan de orde maar de gehele persoon. De behandeling is gebasseerd op regulereing van het lichaam en ontspanning.

Bij een overgangsconsulent ga je samen bespreken wat de behandelmogelijkheden zijn vanuit de reguliere- en alternatieve geneeskunde om klachten te verminderen. Er volgt geen behandeling.

Een overgangsconsulent wordt eenmalig vergoed voor de gehele verzekeringsduur. Voetreflex wordt elk jaar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

 

Ervaringen voetreflexmassage

_____________________

“Voetreflex is voor mij een heerlijk moment, waarbij de drukpunten goed mijn lichaam, benen, voeten stimuleert en heerlijk tot ontspanning komt.”

R.H.

“Door ontmoetingen met Barbara word ik me meer bewust dat het belangrijk is dat ik ook voor mezelf zorg. Dit lijkt een logisch gegeven, maar voor mij is de realiteit vaak dat mijn zorg naar de ander uitgaat. Daar is niets mis mee, wat mij betreft. Maar mijn inzicht in zelfzorg wordt bij Barbara gevoed en versterkt. Om dit verder te ontwikkelen maak ik graag een afspraak met Barbara! Haar prettige nuchterheid en tevens liefdevolle houding zorgen ervoor dat ik me voor dit proces kan openstellen.”

Monique

Wil jij jouw hormonen balanceren met een voetreflexbehandeling

Dit kan ook heel goed als preventieve gezondheidsbehandeling.