Voetreflex

voor vrouwen met hormonale onrust klachten

N

Geen stress

N

Geen onrust & gejaagdheid

N

Geen drukke gedachten

N

Ontspannen zwanger &bevallen

N

Geen stemmingswisselingen

Welke vrouw wil dat nou niet?

Maar dat hormoon gedoe heeft toch elke vrouw?

Dat hoort er toch gewoon bij?

Daar kan je toch niets aan doen?

Jawel. Dat kan wel.

Hier kan voetreflex je mee helpen

Menstruatie

Elke maand lijkt alles te veel geworden, PMS, snacktrek, irritatie, niet jezelf, lusteloosheid.

Zwangerschap

Gefeliciteerd! Ontspan, geniet, relax en lichaam en geest voorbereiden op je bevalling.

Overgang

Emotionele schommelingen, minder goed met stress omgaan, opgejaagd, nerveus, opgebrand.

voetreflex behandeling bij hormonale klachten

Voetreflex voor hormonale rust

Minder onrust en emotionele spanningsklachten, omdat je hormonen in evenwicht zijn, dat wil jij toch ook?

Voetreflexzonetherapie is het middel om dat te bereiken. En het kan ook gewoon. Profiteer van de rustgevende behandeling en bouw aan je toekomst zonder hormonale  spanningen.

Voetreflex werkt zeer ontspannend en regulerend. Op o.a. het hormoonstelsel en je zenuwstelsel. Waardoor je een stuk beter functioneert.

Kom tot rust met een voetreflex behandeling

Ontspan tijdens de menopauze

Doordat spanning wordt losgelaten verbetert de bloed,- en energiedoorstroom. Hierdoor reguleert de hormoonhuishouding zich. Er ontstaat ontspanning tijdens de overgang. Je gaat beter slapen. En hebt minder emotionele mood swings.

 

Menstruatie zonder PMS

Door de ontspanning balanceert het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Waardoor minder emoties en geïriteerdheid. Ook verbetert de energie,- en bloeddoorstroom waardoor menstruatie buikkramp en hoofdpijn verminderen.

 

Gunstig voor hormoonspiegels

De diepe ontspanning werkt zeer rustgevend. Je wordt stil in je hoofd. Dit heeft gunstige invloed op hormoonspiegels. Zeer goed als preventieve behandeling ter voorkoming van zwangerschapsklachten. Extra duwtje in de rug om bevalling op gang te brengen.

 

voetreflex tijdens zwangerschap en bevalling opwekken

Voetreflex tijdens zwangerschap

Zwangerschap is een bijzonder periode in je leven. Voetreflex is nu een veilige methode voor jou en je kindje tijdens je zwangerschap.

Het vraagt wel wat extra’s van je lichaam. Daarom is het fijn om vanaf week 36 meer tijd voor jezelf te nemen. Kies voor extra ontspanning via voetreflexmassage. Zodat je lichaam fit is en je emoties in balans zijn voor de bevalling.

Bevalling opwekken met voetreflex

Laat de bevalling op zich wachten? Vanaf week 40 is voetreflex een manier om mee te helpen de bevalling op gang te brengen.

#voetreflexmassage

“Barbara is een hele fijne, rustige, positieve en professioneel deskundige waarbij je je snel op je gemakt voelt. Barbara heeft mij bij beide zwangerschappen goed geholpen met ontspannende voetreflex. Ik heb er veel baat bij gehad en ik kan Barbara van harte aanbevelen.”

– Elles

Voetreflex ervaringen

#voetreflex

“Barbaraaaa bedankt voor de voetreflexbehandeling gisteren. Voel me 10 keer beter.

– Zeynep

#voetreflexzonetherapie

“Ik had last van lusteloosheid, neerslachtig, angsten, onzeker, hoofdpijn, oorsuizing en lichamelijke spanningen. Ik voel me gelijk op me gemak bij haar. Ze geeft je veel inzicht, tips. Ze kan ook erg grappig zijn en maakt ze het allemaal wat luchtiger en dat voelt goed. Dit samen met voetreflex maak ik hierdoor een mooie groei door en ben blijer van binnen. Mijn klachten zijn zo goed als weg. Ik blijf eraan werken met ondersteuning van Barbara. Ik ben erg blij met haar.”

– Linda

Hoe verloopt een voetreflex behandeling

De afspraak bestaat algemeen uit 3 stappen.

  1. Wat is je klacht en de oorzaak (ook wel de anamnese)
  2. Wat wil jij bereiken en wat kan daarin voor je betekenen (ook wel de behandelstrategie en het behandelplan)
  3. De behandeling. Door mijn acupunctuur achtergrond combineer ik de ontspannen voetreflexbehandeling ook met acupressuurpunten op de meridianen.

Tijdens de behandeling ligt de nadruk vooral op rust. Ik begeleid je met een ademhalingsoefening, mindfulness of een ontspanningsoefening.

Barbara Koelen Speets; voetreflextherapeut in Enschede

Intake met voetreflex behandeling

Intake

We beginnen met een uitgebreid vraaggesprek over de klachten en de oorzaak.

Behandeling voetreflex

Je gaat heerlijk genieten van de ontspannen voetreflexbehandeling.

Hoelang duurt de afspraak

De afspraak duur ongeveer 60 à 75 minuten.

Prijs

€ 85

Vergoeding: Ja

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden (deels) de kosten.

Vervolgbehandeling

Evaluatie

We bespreken kort wat het resultaat van de vorige behandeling is geweest.

Behandeling voetreflex

Je gaat opnieuw heerlijk genieten van de voetreflexbehandeling.

Hoelang duurt de afspraak

De afspraak duur ongeveer 50 à 60 minuten.

Prijs

€ 62

Vergoeding: Ja

Bijna alle zorgverzekeraars vergoeden (deels) de kosten.

Wordt voetreflex vergoed door de zorgverzekering

Ja, de meeste zorgverzekeraars vergoeden voetreflexzonetherapie (gedeeltelijk of geheel). Voetreflex valt onder de aanvullende verzekering. Kijk onder alternatieve geneeswijzen. Controleer altijd van te voren want elke zorgverzekeraar hanteert eigen regels. Een behandeling gaat niet ten koste van je eigen risico.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NWP. Daarmee voldoe ik aan de voorwaarden van de zorgverzekeraars. Kijk op nwp-natuurgeneeswijze.nl bij vergoeding voor een overzicht van de verzekeringsmaatschappijen die behandelingen van bij de NWP aangesloten therapeuten vergoeden.

Verschil acupunctuur en een overgangsconsulent.

Een overgangsconsulent voert geen behandeling uit. Een acupunctuur behandeling werkt direct aan je klacht.
De zorgverzekering vergoedt acupunctuur elk jaar vanuit de aanvullende verzekering. Een overgangsconsulent wordt eenmalig vergoed.

Laat voetreflex je van hormonale onrust en lichamelijke spanning afhelpen

Veelgestelde vragen over voetreflex

Is er verschil tussen voetreflex, voetreflexmassage enz?

Nee er is geen verschil. Er bestaan verschillende benamingen voor dezelfde reflexologie techniek op de voet zoals:

  • Voetreflex
  • Voetreflexzonetherapie
  • Voetreflexmassage
  • Voetzonereflextherapie
  • Voetreflexologie
Vanaf wanneer met voetreflex bevalling opwekken?

Wil je graag je lichaam heerlijk ontspannen ter voorbereiden op de bevalling. Start dan vanaf week 36 met een wekelijkse behandeling.

Ben je hoogzwanger en de bevalling laat op zich wachten (vanaf week 40). Maak dan direct een afspraak. Het kan net dat steuntje in de rug zijn om de bevalling op gang te laten komen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Uiteraard is het lastig te zeggen hoeveel behandelingen nodig zullen zijn. Want iedereen en elke klacht is verschillend.

Velen voelen zich na één bezoek al een stuk beter. De meeste mensen merken na 3-8 behandelingen dat ze vooruitgaan.

Na een eerste periode van wekelijks behandelen zullen de tussenpozen verlengd worden. Daarna kiezen veel mensen voor een onderhoudsbehandeling van bijvoorbeeld 1 x per maand.

Is massage hetzelfde als reflexologie?

Nee, dit zijn verschillende behandelingen.

Reflexologie is een wetenschap die zich bezighoudt met het uitgangspunt dat er zich reflexzones op het lichaam bevinden die corresponderen met klieren, organen en andere delen van het lichaam. Reflexzonetherapie is een unieke behandelmethode waarbij de reflexzones worden bewerkt. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van massageolie. Om voetreflexzonetherapie uit te oefenen heb je een gedegen natuurgeneeskundige opleiding nodig.

Massage richt zich niet op reflexzones maar meer op het ontspannen van spieren, bindweefsel en huid. Er wordt daarbij wel gebruik gemaakt van massageolie.

Kan ik voetreflex vergoed krijgen?

Ja, vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering, alternatieve zorg.

Het precieze bedrag is verschillend per zorgverzekeraar én afhankelijk van welke verzekeringspolis u zelf heeft gekozen. Tip: kijk dit van te voren even na.

Na ieder consult ontvang je van mij een factuur. Deze betaal je rechtstreeks aan mij. Dit kan zowel contant, per bankoverschrijving of tikkie; pinnen is nog niet mogelijk. Vervolgens kan je de factuur zelf bij de zorgverzekeraar indienen.

Is er verschil tussen voetreflex en overgangsconsulent?

Een voetrefelextherapeut geeft een behandeling  via de refelxzones op de voet. Niet alleen het hormoonstelsel komt aan de orde maar de gehele persoon. De behandeling is gebasseerd op regulereing van het lichaam en ontspanning.

Bij een overgangsconsulent ga je samen bespreken wat de behandelmogelijkheden zijn vanuit de reguliere- en alternatieve geneeskunde om klachten te verminderen. Er volgt geen behandeling.

Een overgangsconsulent wordt eenmalig vergoed voor de gehele verzekeringsduur. Voetreflex wordt elk jaar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Ervaringen voetreflex

#voetreflexologie

“Voetreflex is voor mij een heerlijk moment, waarbij de drukpunten goed mijn lichaam, benen, voeten stimuleert en heerlijk tot ontspanning komt.”

– RH

#voetreflexmassage

“Door ontmoetingen met Barbara word ik me meer bewust dat het belangrijk is dat ik ook voor mezelf zorg. Dit lijkt een logisch gegeven, maar voor mij is de realiteit vaak dat mijn zorg naar de ander uitgaat. Daar is niets mis mee, wat mij betreft. Maar mijn inzicht in zelfzorg wordt bij Barbara gevoed en versterkt. Om dit verder te ontwikkelen maak ik graag een afspraak met Barbara! Haar prettige nuchterheid en tevens liefdevolle houding zorgen ervoor dat ik me voor dit proces kan openstellen.”

– Monique

Met voetreflexzonetherapie je hormonen en emoties in balans brengen

Zodat je de menstruatie, zwangerschap of overgang ontspannen en relaxt verloopt.

GRATIS CHECKLIST

"Razende Hormonen"

Ontdek of jouw klachten door een hormonale disbalans komen.

Je hebt je met succes ingeschreven!