Voetreflex bij onrust, moodswings...

... en ander hormonaal ongemak

Hier kan ik je o.a. mee helpen:

Vóór de menstruatie? PMS, snacktrek, irritatie, niet jezelf?

Elke maand lijkt alles te veel geworden, snel geïrriteerd, lusteloosheid, niet fit, burnout, angstig.

Zwanger? Wil je voorbereiding op de bevalling?

Gefeliciteerd! Ontspan, geniet, relax en lichaam en geest voorbereiden op je bevalling.

In de overgang? Met veel emotionele schommelingen?

Emotionele instabiliteit, minder goed met stress omgaan, opgejaagd, nerveus, leeg opgebrand gevoel.

voetreflex behandeling bij hormonale klachten

Horen hormonale stemmingen er nu eenmaal bij? Nee!

Je hebt dat waarschijnlijk wel geleerd. Maar je wilt niet:

 • Elke maand geïriteerd zijn naar jezelf.
 • Elke maand strijd hebben met je omgeving, omdat jij je draai niet kan vinden.
 • Onherkenbaar emotioneel zijn over gewone dingen
 • Elk beetje extra spanning als zware balast ervaren
 • Onrustig en nerveus zijn terwijl je dat vroeger helemaal niet was
 • Depressievig, triestig voelen, terwijl je altijd zin had in het leven
 • Dan maar de pil of hormonen gebruiken omdat je ten einde raad bent

Dat hoeft ook niet. Want voetreflex helpt. Het werkt rustgevend en regulerend op het hormoonstelsel en je zenuwstelsel. Je wordt meer jezelf. Zodat je goed functioneert in je dagelijks leven.

“Voetreflex laat je ontspannen, zodat hormonale spanningen natuurlijk verbeteren”

Ontspan tijdens de menopauze

Doordat spanning wordt losgelaten verbetert de bloed,- en energiedoorstroom. Hierdoor reguleert de hormoonhuishouding zich. Er ontstaat ontspanning tijdens de overgang. Je gaat beter slapen. En hebt minder emotionele mood swings.

 

Menstruatie zonder PMS

Door de ontspanning balanceert het zenuwstelsel en de hormoonhuishouding. Waardoor minder emoties en geïriteerdheid. Ook verbetert de energie,- en bloeddoorstroom waardoor menstruatie buikkramp en hoofdpijn verminderen.

 

Gunstig voor hormoonspiegels

De diepe ontspanning werkt zeer rustgevend. Je wordt stil in je hoofd. Dit heeft gunstige invloed op hormoonspiegels. Zeer goed als preventieve behandeling ter voorkoming van zwangerschapsklachten. Extra duwtje in de rug om bevalling op gang te brengen.

 

voetreflex tijdens zwangerschap en bevalling opwekken

Voetreflex tijdens zwangerschap

Zwangerschap is sowieso een bijzonder periode in je leven. Toch vraagt het wel wat van je lichaam. Voetreflex is een veilige methode voor jou en je kindje tijdens je zwangerschap.

Daarom is het fijn om vanaf week 36 meer tijd voor jezelf te nemen en extra ontspanning te zoeken via voetreflexmassage. Zodat je lichaam fit is en je emoties in balans zijn voor de bevalling.

Bevalling opwekken met voetreflex

Laat de bevalling op zich wachten? Vanaf week 40 kan voetreflex ook meehelpen de bevalling op gang te brengen.

“Barbara is een hele fijne, rustige, positieve en professioneel deskundige waarbij je je snel op je gemakt voelt. Barbara heeft mij bij beide zwangerschappen goed geholpen met ontspannende voetreflex. Ik heb er veel baat bij gehad en ik kan Barbara van harte aanbevelen.”

Elles

Voetreflextherapeut voor vrouwen met spanningsklachten rondom menstruatie of menopauze.

Sinds 2001 ben ik een professionele voetreflextherapeute in Enschede. ik heb mij gespecialiseerd in de behandeling van vrouwen met gynaecologische klachten. Met name emotionele spanningsklachten rondom de menstruatie en de menopauze.

De ontspannen voetreflexbehandeling combineer ik ook met acupressuurpunten op meridianen. Als natuurgeneeskundige kan ik je aanvullend advies geven over kruiden, voeding en supplementen passend bij jouw klacht. Daarnaast gebruik ik mindfulness oefeningen en spirituele bewustwordingsgesprekken.

Barbara Koelen Speets; voetreflextherapeut in Enschede

Voetreflex ervaringen

“Barbaraaaa bedankt voor de voetreflexbehandeling gisteren. Voel me 10 keer beter.”

Zeynep

“Ik had last van lusteloosheid, neerslachtig, angsten, onzeker, hoofdpijn, oorsuizing en lichamelijke spanningen. Ik voel me gelijk op me gemak bij haar. Ze geeft je veel inzicht, tips. Ze kan ook erg grappig zijn en maakt ze het allemaal wat luchtiger en dat voelt goed. Dit samen met voetreflex maak ik hierdoor een mooie groei door en ben blijer van binnen. Mijn klachten zijn zo goed als weg. Ik blijf eraan werken met ondersteuning van Barbara. Ik ben erg blij met haar.”

Linda

Hoe verloopt een voetreflex behandeling

De afspraak bestaat algemeen uit 3 stappen. Eerst de anamnese: Wat is de klacht en de oorzaak. Vervolgens stel ik een behandelstrategie en behandelplan op. Om uiteindelijk de voetreflexbehandeling uit te voeren. Gecombineerd met mindfulness oefeningen en/of gesprekken over spirituele bewustwording. Iedereen is uniek, daarom is ook elke behandeling uniek.

Intake met behandeling

Intake

We beginnen met een uitgebreid vraaggesprek over de klachten en de oorzaak.

Behandeling voetreflex

Je gaat heerlijk genieten van de ontspannen voetreflexbehandeling.

Hoelang duurt de afspraak

De afspraak duur ongeveer 60 à 75 minuten.

Prijs

€ 80

Vergoeding

Ja. De meest zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van de kosten.

Vervolgbehandeling

Evaluatie

We bespreken kort wat het resultaat van de vorige behandeling is geweest.

Behandeling voetreflex

Je gaat opnieuw heerlijk genieten van de voetreflexbehandeling.

Hoelang duurt de afspraak

De afspraak duur ongeveer 50 à 60 minuten.

Prijs

€ 60

Vergoeding

Ja. De meest zorgverzekeraars vergoeden (een deel) van de kosten.

Wordt voetreflex vergoed door de zorgverzekering

Ja, voetreflexzonetherapie wordt gedeeltelijk of geheel vergoed. Voetreflex valt onder de aanvullende verzekering. Kijk onder alternatieve geneeswijzen. Controleer altijd van te voren want elke zorgverzekeraar hanteert eigen regels. Een behandeling gaat niet ten koste van je eigen risico.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NWP en voldoe daarmee aan de voorwaarden van de zorgverzekeraars. Kijk op nwp-natuurgeneeswijze.nl bij vergoeding voor een overzicht van de verzekeringsmaatschappijen die behandelingen van bij de NWP aangesloten therapeuten vergoeden.

Verschil vergoeding voetreflex met een overgangsconsulent.

Een overgangsconsulent voert geen behandeling uit. Daarnaast wordt het consult eenmalig vergoed voor de gehele verzekeringsduur. Voetreflex wordt elk jaar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Wil jij effectief van hormonale onrust en lichamelijke spanning af?

Zodat je rust en balans ervaart in je dagelijkse bezigheden.

Veelgestelde vragen over voetreflex

Is er verschil tussen voetreflex, voetreflexmassage enz?

Nee er is geen verschil. Er bestaan verschillende benamingen voor dezelfde reflexologie techniek op de voet zoals:

 • Voetreflex
 • Voetreflexzonetherapie
 • Voetreflexmassage
 • Voetzonereflextherapie
 • Voetreflexologie
Vanaf wanneer met voetreflex bevalling opwekken?

Wil je graag je lichaam heerlijk ontspannen ter voorbereiden op de bevalling. Start dan vanaf week 36 met een wekelijkse behandeling.

Ben je hoogzwanger en de bevalling laat op zich wachten (vanaf week 40). Maak dan direct een afspraak. Het kan net dat steuntje in de rug zijn om de bevalling op gang te laten komen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Uiteraard is het lastig te zeggen hoeveel behandelingen nodig zullen zijn. Want iedereen en elke klacht is verschillend.

Velen voelen zich na één bezoek al een stuk beter. De meeste mensen merken na 3-8 behandelingen dat ze vooruitgaan.

Na een eerste periode van wekelijks behandelen zullen de tussenpozen verlengd worden. Daarna kiezen veel mensen voor een onderhoudsbehandeling van bijvoorbeeld 1 x per maand.

Is massage hetzelfde als reflexologie?

Nee, dit zijn verschillende behandelingen.

Reflexologie is een wetenschap die zich bezighoudt met het uitgangspunt dat er zich reflexzones op het lichaam bevinden die corresponderen met klieren, organen en andere delen van het lichaam. Reflexzonetherapie is een unieke behandelmethode waarbij de reflexzones worden bewerkt. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van massageolie. Om voetreflexzonetherapie uit te oefenen heb je een gedegen natuurgeneeskundige opleiding nodig.

Massage richt zich niet op reflexzones maar meer op het ontspannen van spieren, bindweefsel en huid. Er wordt daarbij wel gebruik gemaakt van massageolie.

Kan ik voetreflex vergoed krijgen?

Ja, vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering, alternatieve zorg.

Het precieze bedrag is verschillend per zorgverzekeraar én afhankelijk van welke verzekeringspolis u zelf heeft gekozen. Tip: kijk dit van te voren even na.

Na ieder consult ontvang je van mij een factuur. Deze betaal je rechtstreeks aan mij. Dit kan zowel contant, per bankoverschrijving of tikkie; pinnen is nog niet mogelijk. Vervolgens kan je de factuur zelf bij de zorgverzekeraar indienen.

Is er verschil tussen voetreflex en overgangsconsulent?

Een voetrefelextherapeut geeft een behandeling  via de refelxzones op de voet. Niet alleen het hormoonstelsel komt aan de orde maar de gehele persoon. De behandeling is gebasseerd op regulereing van het lichaam en ontspanning.

Bij een overgangsconsulent ga je samen bespreken wat de behandelmogelijkheden zijn vanuit de reguliere- en alternatieve geneeskunde om klachten te verminderen. Er volgt geen behandeling.

Een overgangsconsulent wordt eenmalig vergoed voor de gehele verzekeringsduur. Voetreflex wordt elk jaar vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Ervaringen voetreflex

“Voetreflex is voor mij een heerlijk moment, waarbij de drukpunten goed mijn lichaam, benen, voeten stimuleert en heerlijk tot ontspanning komt.”

R.H.

“Door ontmoetingen met Barbara word ik me meer bewust dat het belangrijk is dat ik ook voor mezelf zorg. Dit lijkt een logisch gegeven, maar voor mij is de realiteit vaak dat mijn zorg naar de ander uitgaat. Daar is niets mis mee, wat mij betreft. Maar mijn inzicht in zelfzorg wordt bij Barbara gevoed en versterkt. Om dit verder te ontwikkelen maak ik graag een afspraak met Barbara! Haar prettige nuchterheid en tevens liefdevolle houding zorgen ervoor dat ik me voor dit proces kan openstellen.”

Monique

Wil jij effectief hormonen en emotionele stemmingen in balans brengen?

Zodat je de menstruatiecyclus en overgangsperiode ontspannen en relaxt verlopen.