VOETREFLEX

N

Vind je het moeilijk om te ontspannen?

Slecht slapen, pijn, stress, nerveus, burn-out enz.

N

Last van piekeren en continu denken?

Drukte in je hoofd, slecht slapen, moeilijk concentreren, depresieve gevoelens enz.

N

Ervaar je onrust?

Negatieve, angstige gedachten je in de greep. 

Of ben je zwanger? Gefeliciteerd!

Ontspan, geniet en bereid je lichaam en je mindset voor op de bevalling.

wanneer helpt voetreflex; indicaties voetreflex

Van spanning naar ontspanning met voetreflex

Iedereen ervaart wel eens stress. Op zich is daar niets mis mee. Tenzij de spanning niet meer weggaat. Want als je geen ontspanning meer vindt om te herstellen en in balans te komen. Dan kan je daar allerlei klachten van krijgen.

Ik heb een eigen aanpak ontwikkeld waarbij voetreflex gecombineerd wordt met Chinese acupressuur technieken en mindfulness.

Je lijf raakt diep ontspannen en je hoofd komt heerlijk tot rust. Het hele functioneren in je dagelijks leven verbetert. Je krijgt weer zin in je leven!

Oké ik weet genoeg

“Ik help je ontspannen zodat je lichaam en je hoofd tot rust komt.”

Met voetreflex bevalling opwekken

Zwangerschap is een bijzonder periode in je leven. Maar het vraagt ook wel wat van je lichaam.

Het is daarom fijn om juist nu meer tijd voor jezelf te nemen en extra ontspanning te zoeken. Zodat je je lichaam fit is en je emoties in balans zijn voor de bevalling

Voetreflex is veilige methode voor jou en je kindje tijdens je zwangerschap. Daarbij kan het vanaf week 40 meehelpen de bevalling op gang te brengen.

 

Ook jij kunt weer genieten en ontspannen door het leven gaan.

 _______________________________

Geniet meer

De diepe ontspanning werkt zeer rustgevend bij  drukke gedachten. Het maakt je denken helder. Hierdoor vermindert angst en neerslachtigheid. En je gaat beter slapen. Je geniet meer van je dagelijks leven.

 

Voel je fit en energiek

De regulering van lichaamsfuncties maakt je fit. Dit bevordert de innerljke geneesktracht. Je bent beter bestand tegen ziekte en stress. Goed als preventieve behandeling ter voorkoming van klachten.

 

Herstel sneller

Doordat lichamelijke spanning wordt losgelaten gaat je energie beter stromen. Dit heeft gunstige invloed op je gezondheid. Zo kan je weer in evenwicht komen na een drukke of stressvolle periode.

 

Voetreflextherapeut Enschede en meer…

Sinds 2001 ben ik een professionele voetreflexzone therapeute in Enschede. Naast acupunctuur neemt reflexologie een grote plaats in binnen mijn laagdrempelige en kleinschalige praktijk.

Vanuit mijn acupunctuur achtergrond, neem ik ook acupressuurpunten op meridianen in de behandeling op. Deze ontspannen voetreflexbehandeling gecombineerd met mindfulness oefeningen heeft een enorme meerwaarde voor je geest, lichaam én humeur.

Als krachtig hulpmiddel kan ik aanvullend natuurgeneeskunde inzetten: advies over voeding, kruiden, Schussler celzouten, rugtherapie Dorn, massagetherapie enz.

Hoor je het ook eens van een ander : )

_______________________________

“Ik had last van lusteloosheid, neerslachtig, angsten, onzeker, hoofdpijn, oorsuizing en lichamelijke spanningen. Ik voel me gelijk op me gemak bij haar. Ze geeft je veel inzicht, tips. Ze kan ook erg grappig zijn en maakt ze het allemaal wat luchtiger en dat voelt goed. Dit samen met voetreflex maak ik hierdoor een mooie groei door en ben blijer van binnen. Mijn klachten zijn zo goed als weg. Ik blijf eraan werken met ondersteuning van Barbara. Ik ben erg blij met haar.”

Linda

“Barbara is een hele fijne, rustige, positieve en professioneel deskundige waarbij je je snel op je gemakt voelt. Barbara heeft mij bij beide zwangerschappen goed geholpen met ontspannende voetreflex en acupunctuur. Ik heb er veel baat bij gehad en ik kan Barbara van harte aanbevelen.”

Elles

Hoe verloopt een voetreflex behandeling

_______________________________

Een consult bestaat algemeen uit 3 stappen. De anamnese: Wat is de klacht en de oorzaak. Vervolgens stel ik een behandelstrategie en behandelplan op. Om uiteindelijk de behandeling uit te voeren.

Wordt voetreflex vergoed door de zorgverzekering

_______________________________

Ja, voetreflexzonetherapie wordt gedeeltelijk of geheel vergoed. Voetreflex valt onder de aanvullende verzekering. Kijk onder alternatieve geneeswijzen. Controleer altijd van te voren want elke zorgverzekeraar hanteert eigen regels. Een behandeling gaat niet ten koste van je eigen risico.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NWP en voldoe daarmee aan de voorwaarden van de zorgverzekeraars.

Kijk op nwp-natuurgeneeswijze.nl bij vergoeding voor een overzicht van de verzekeringsmaatschappijen die behandelingen van bij de NWP aangesloten therapeuten vergoeden.

Wil jij (oude) spanning en stress loslaten?

Veelgestelde vragen

_____________________

Vanaf wanneer met voetreflex bevalling opwekken?

Wil je graag je lichaam heerlijk ontspannen ter voorbereiden op de bevalling. Start dan vanaf week 36 met een wekelijkse behandeling.

Ben je hoogzwanger en de bevalling laat op zich wachten (vanaf week 40). Maak dan direct een afspraak. Het kan net dat steuntje in de rug zijn om de bevalling op gang te laten komen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Uiteraard is het lastig te zeggen hoeveel behandelingen nodig zullen zijn. Want iedereen en elke klacht is verschillend.

Velen voelen zich na één bezoek al een stuk beter. De meeste mensen merken na 3-8 behandelingen dat ze vooruitgaan.

Na een eerste periode van wekelijks behandelen zullen de tussenpozen verlengd worden. Daarna kiezen veel mensen voor een onderhoudsbehandeling van bijvoorbeeld 1 x per maand.

Kan ik voetreflex vergoed krijgen?

Ja, vrijwel alle zorgverzekeraars vergoeden de kosten geheel of gedeeltelijk vanuit de aanvullende verzekering, alternatieve zorg.

Het precieze bedrag is verschillend per zorgverzekeraar én afhankelijk van welke verzekeringspolis u zelf heeft gekozen. Tip: kijk dit van te voren even na.

Na ieder consult ontvang je van mij een factuur. Deze betaal je rechtstreeks aan mij. Dit kan zowel contant, per bankoverschrijving of tikkie; pinnen is nog niet mogelijk. Vervolgens kan je de factuur zelf bij de zorgverzekeraar indienen.

Is voetreflex hetzelfde als voetmassage?

Nee, voetreflex en voetmassage zijn verschillende behandelingen.

Reflexologie is een wetenschap die zich bezighoudt met het uitgangspunt dat er zich reflexzones op het lichaam bevinden die corresponderen met klieren, organen en andere delen van het lichaam. Reflexzonetherapie is een unieke behandelmethode waarbij de reflexzones worden bewerkt. Hierbij wordt geen gebruik gemaakt van massageolie. Om voetreflexzonetherapie uit te oefenen heb je een gedegen natuurgeneeskundige opleiding nodig.

Massage richt zich niet op reflexzones maar meer op het ontspannen van spieren, bindweefsel en huid. Er wordt daarbij wel gebruik gemaakt van massageolie.

Ervaringen van anderen

_____________________

“Voetreflex is voor mij een heerlijk moment, waarbij de drukpunten goed mijn lichaam, benen, voeten stimuleert en heerlijk tot ontspanning komt.”

R.H.

“Door ontmoetingen met Barbara word ik me meer bewust dat het belangrijk is dat ik ook voor mezelf zorg. Dit lijkt een logisch gegeven, maar voor mij is de realiteit vaak dat mijn zorg naar de ander uitgaat. Daar is niets mis mee, wat mij betreft. Maar mijn inzicht in zelfzorg wordt bij Barbara gevoed en versterkt. Om dit verder te ontwikkelen maak ik graag een afspraak met Barbara! Haar prettige nuchterheid en tevens liefdevolle houding zorgen ervoor dat ik me voor dit proces kan openstellen.”

Monique

Wil jij een rustgevende en regulerende voetreflexbehandeling

Voor minder pijn en maakt het denken helder.